Soğan yahnisi tarifi

Soğan yahnisi nasıl yapılır?

Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.

Antep usulü soğan yahnisi nasıl yapılır?

Nefis Nohutlu Soğan Yahnisi (Gaziantep Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Etleri yıkayıp süzdürerek tencereye alıp kendi suyunda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  2. Suyunu çeken etimize salçayı ilave edip bir iki dakika kavurduktan sonra haşlanmış nohut ve bir su bardağı sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Etsiz soğan yahnisi nasıl olur?

Tencereye yağları koyup soğanları kavuralım. Soğanlar ölmeye başladığında biberleri de ekleyip biraz daha kavuralım. Daha sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. Daha sonra da salçayla et suyunu ekleyip bir kase daha su ekleyip pişince sunuma hazırlayıp servis edelim.

Soğan yahnisi kaç dakikada pişer?

Kullanacağınız etin çeşitine göre, soğan yahnisi tencerede geç pişer. Düdüklü tencerede ise, 20 dakikada soğan yahnisini yaparsınız. Soğan yahni yapımında istenilen miktarda et ve soğan kullanılabilir.

Soğan düdüklüde kaç dakikada pişer?

Arpacık soğanlar ayıklanır. Düdüklüye tereyağı konulup kızdırılır, üzerine etler ilave edilir. Et suyunu salana kadar kavrulur. Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve düdüklü tencere kapatılarak 20 dk etler pişirilir.

Papaz Yahnisi hangi etten yapılır?

Afiyetler olsun. Not : Yemek dana eti ile de olur ama koyun -kuzu eti ile daha lezzetli olur.

Soğan aşı yemeği nasıl yapılır?

Düdüklü tencerede kuşbaşı etleri biraz sıvı yağda kavurun. Ardından domates salçası ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Nohutların da suyunu süzüp tencereye ekleyin ve 5 parmak üzerine gelecek kadar su ekleyin, kapağını kapatın ve 35 dk kadar orta ateşte pişirin.