Pelte tatlısı tarifi

Derince bir tencereye sütü, nişastayı ve toz şekeri ekleyin ve ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak göz göz kaynamaya başlayana dek pişirin. Yoğunlaştığında ateşten alın ve servis kaselerine paylaştırın. Soğuduktan sonra üstlerini cevizle süsleyin ve buzdolabından dinlendirdikten sonra servis edin.09-Jan-2019

Pelte tarifi nasıl yapılır?

Pelte Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derin bir tencereye süt, nişasta ve şekeri ekleyerek ocağı açın.
  2. Malzemeler pişene kadar karıştırın.
  3. Tatlının kıvamı koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
  4. Soğuması için buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Sulu pelte nasıl yapılır?

Serin Su Muhallebisi (Pelte) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 3 bardak suda şekeri eritin.
  2. Sütün içinde de nişastayı eritin.
  3. Daha sonra bu iki karışımı birbirine karıştırıp, biraz limon kabuğu rendeleyin ve karıştırarak pişirin. …
  4. Islattığınız kaselere sıcak sıcak döküp, ılınınca dolaba kaldırabilirsiniz.

Limonlu pelte tarifi nasıl yapılır?

Limon Peltesi Nasıl Yapılır?

  1. 1. adım: Limonları sıkın ve bir tanesinin kabuklarını rendeleyin.
  2. 2. adım: Su, limon suyu, şeker ve nişastayı tencereye ekleyip iyice karıştırın.
  3. 3. adım: Ocağın altını yakın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  4. 4. adım: Tamamen kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kaselere boşaltın.

Pelte tatlısı neden yapılır?

Pelte tatlısı, tatlı tadını içinde şeker olmadığı için sadece pekmezden alır. Bu yüzden bu tatlıya pekmezli pelte tatlısı da denir. Sade pelte tatlısı yaparken pekmez yerine şeker kullanılır. Pelte tatlısının en yaygın iki çeşidi bunlardır.

Hapısa tatlısı nasıl yapılır?

Hapısa Nasıl Hazırlanır? 4 su bardağı ılık sudan 2 su bardağı su ayrılır ve suya un ilave edilerek çırpılır. Gün Pekmezi ve 2 su bardağı ılık su karıştırılarak ocağa konur kaynamaya başlayınca nişasta karışımı süzgeçten geçirilerek kaynar şerbete dökülür. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir.

Sade pelte nasıl yapılır?

Derince bir tencereye sütü, nişastayı ve toz şekeri ekleyin ve ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak göz göz kaynamaya başlayana dek pişirin. Yoğunlaştığında ateşten alın ve servis kaselerine paylaştırın. Soğuduktan sonra üstlerini cevizle süsleyin ve buzdolabından dinlendirdikten sonra servis edin.

Pelte hangi nişastadan yapılır?

Mısır nişastası ile hazırlanan ferahlatıcı bir pelte.