Armut ıle ne yapılır?
Nedense Hep İkinci Planda Kalan Armutla Yapabileceğinizi Bilmediğiniz 10 Nefis Tarif
- Armutlu Kek Tarifi.
- Armutlu Strudel Tarifi.
- Bademli Armutlu Tart Tarifi.
- Armutlu Muffin Tarifi.
- Kuru Armutlu ve Fıstıklı Kurabiye Tarifi.
- Armutlu Turta Tarifi.
- Armut Tatlısı Tarifi.
- Poşe Armut Tatlısı Tarifi.
Armutla Reçel nasıl yapılır?
Armut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Armutların kabuklarını soyun. …
- Bu şekilde temizledikten sonra armutları minik minik doğrayın.
- Bir tencerenin içerisine doğramış olduğunuz armutları, şeker ve suyu alın. …
- Ardından içerisine karanfil ve tarçını ekleyin. …
- Armut reçelinin kıvam alması ve renginin değişmesi vakit alacaktır.
Armut reçeli nasıl koyulaşır?
Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatılır ve ocağın altı kısılır, tencerenin kapağını kapatmadan yaklaşık 1, 5-2 saat çok kısık ateşte kaynatılır (not: diğer reçeller genelde yarım saatte koyulaşıyor, ama armut reçelinin koyulaşması biraz zaman alıyor, az kaynarsa hoşaf kıvamında olur).
1 kilo armut reçeline ne kadar şeker konur?
Malzemeler
- 1 kilo toz şeker.
- 850 gr soyulup dilimlenmiş armut.
- 3 su bardağı su.
- 1 adet çubuk tarçın.
- 2 diş karanfil.
- 1 yemek kaşığı limon suyu.
Armut ezmesi nasil yapilir?
Armutların kabuklarını soyun ve ortadan önce ikiye sonra da 4 eş parçaya ayırın. Çekirdekli kısımları dikkatlice çıkartın ve kaynatacağınız tencereye yerleştirin. Limon suyunu ilave edin ve armutları ovarak kararmasını önleyin. Şekeri ve karanfilleri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 1 saat dinlendirin.
Armut marmelatı yapılır mı?
Armut Marmelatı Tarifi'nin Yapılışı: Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün. … Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin. Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Fırında armut nasıl pişirilir?
Hazırlanışı:
- Armutları yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölün. …
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerine armutları dizin.
- Ortasında ufak bir havuzu olan yarım armutlarınız oldu. …
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyup 35-40 dakika pişirin.