Armuttan kışlık ne yapılır

Armut ıle ne yapılır?

Nedense Hep İkinci Planda Kalan Armutla Yapabileceğinizi Bilmediğiniz 10 Nefis Tarif

  • Armutlu Kek Tarifi.
  • Armutlu Strudel Tarifi.
  • Bademli Armutlu Tart Tarifi.
  • Armutlu Muffin Tarifi.
  • Kuru Armutlu ve Fıstıklı Kurabiye Tarifi.
  • Armutlu Turta Tarifi.
  • Armut Tatlısı Tarifi.
  • Poşe Armut Tatlısı Tarifi.

Armutla Reçel nasıl yapılır?

Armut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Armutların kabuklarını soyun. …
  2. Bu şekilde temizledikten sonra armutları minik minik doğrayın.
  3. Bir tencerenin içerisine doğramış olduğunuz armutları, şeker ve suyu alın. …
  4. Ardından içerisine karanfil ve tarçını ekleyin. …
  5. Armut reçelinin kıvam alması ve renginin değişmesi vakit alacaktır.

Armut reçeli nasıl koyulaşır?

Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatılır ve ocağın altı kısılır, tencerenin kapağını kapatmadan yaklaşık 1, 5-2 saat çok kısık ateşte kaynatılır (not: diğer reçeller genelde yarım saatte koyulaşıyor, ama armut reçelinin koyulaşması biraz zaman alıyor, az kaynarsa hoşaf kıvamında olur).

1 kilo armut reçeline ne kadar şeker konur?

Malzemeler

  1. 1 kilo toz şeker.
  2. 850 gr soyulup dilimlenmiş armut.
  3. 3 su bardağı su.
  4. 1 adet çubuk tarçın.
  5. 2 diş karanfil.
  6. 1 yemek kaşığı limon suyu.

Armut ezmesi nasil yapilir?

Armutların kabuklarını soyun ve ortadan önce ikiye sonra da 4 eş parçaya ayırın. Çekirdekli kısımları dikkatlice çıkartın ve kaynatacağınız tencereye yerleştirin. Limon suyunu ilave edin ve armutları ovarak kararmasını önleyin. Şekeri ve karanfilleri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 1 saat dinlendirin.

Armut marmelatı yapılır mı?

Armut Marmelatı Tarifi'nin Yapılışı: Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün. … Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin. Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

Fırında armut nasıl pişirilir?

Hazırlanışı:

  1. Armutları yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölün. …
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerine armutları dizin.
  3. Ortasında ufak bir havuzu olan yarım armutlarınız oldu. …
  4. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyup 35-40 dakika pişirin.