Patlıcan yaz mı kış mı

Türk mutfağında eşsiz bir yere sahip olan patlıcan, yaz mevsimi geldiğinde reyonlarda yerini alır. Kimi yörelerde yazın bol bol alınıp kurutulması da yapılır. Güneş altında bekleyerek kuruyan patlıcanlar kışın da sofralarda tüketilir.

Patlıcan hangi mevsimde yenir?

Patlıcan, bir yaz bitkisidir. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hasat edilir. Yaz mevsimi boyunca marketlerde ve pazar tezgahlarındaki yerini alır.

Patlıcan yaz sebzesi midir?

Genellikle yaz aylarında yetişen ve yaz sebzeleri erik, enginar, bezelye taze fasulye gibi sebzelerin türleridir. Yaz sebzeleri genellikle pişirilebilen sebzelerin türleridir. … Yine yaz sebzeleri arasında asma yaprağı, patlıcan gibi sebzelerin türleri vardır. Bunların kışın taze olarak bulunması pek mümkün değildir.

Soğan yaz mı kış mı?

Kış mevsiminde tüketmemiz gereken en önemli sebzeleri arasında; Brokoli, brüksel lahanası, havuç, pırasa, ıspanak, pancar. Karnabahar, kereviz, pazı, kestane, sarımsak, kara lahana, turp. Marul, nane, balkabağı, soğan, maydanoz, yeşil ve kırmızı biber, patates.

Patlıcan kış meyvesi mi?

Yaz mevsiminde yetişen sebzeler: Yaz aylarında keyifle tükettiğimiz meyve çeşitlerinin yanı sıra aynı zamanda birçok farklı sebze çeşidi bulunmaktadır. Bunlar içerisinde taze fasulye, patlıcan, mısır, dolmalık biber, bamya, kabak, domates ve salatalık yer alır.

Domates salatalık hangi ayda yenir?

Ağustos ayında domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber, çarliston biber ve kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm tüketebilirsiniz.

Patlıcan zamanı ne zaman?

Ticari patlıcan çeşitlerinin çoğu, dikim işleminden 60-100 gün sonra hasat edilebilir. Dikim işleminden hasada kadar süren zaman çeşide, iklim koşullarına ve dikilen fidelerin yaşına bağlıdır. Hasat sadece el makasıyla veya bıçakla yapılır ve aynı alanda birkaç el hasat yapılabilir.

Yaz sebzeleri nedir?

Yaz Meyve ve Sebzeleri Neler? Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.