Mit kimliği arka yüzü

MİT Ajanı evlenebilir mi?

Dışişleri, MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile askeri yargı mensuplarının evlenecekleri kişiler devlet memuru ise, güvenlik soruşturmasına gerek duyulmuyor. Ancak evlenilecek kişi yabancı uyruklu veya Türk vatandaşı ancak devlet memuru değilse, güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor.

MİT’e nasıl girilir?

Genel başvuru yapabilmek için aşağıdaki temel şartları sağlamanız gerekmektedir:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. 35 yaşını doldurmamış olmak.
  3. En az üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokulu programlarının birinden ön lisans mezunu olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır).

MİT koruması nasıl olunur?

KORUMA VE EMNİYET MEMURU

  1. 29 yaşını doldurmamış olmak.
  2. Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu veya Spor Bilimleri Fakültesinin herhangi bir bölümünden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)
  3. En az 1.63 m boya ve 18-28 kg/m² arasında vücut kitle endeksine sahip olmak.

MİT rütbeleri nelerdir?

-Milli İstihbarat Teşkilatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nde olduğu gibi rütbe sistemi bulunmamakta, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Başkan, Daire Başkanı, Şube Müdürü gibi yönetsel sıfatlar kullanılmaktadır.

Mitte çalışanlar ne iş yapar?

İstihbarat Dışında Başka Bir Faaliyeti Yoktur. MİT, ülkeye yönelik yürütülen istihbarat faaliyetlerine karşı koymakla görevlidir. MİT'e bu görevler dışında herhangi bir görev tahsis edilemez ve bu teşkilat devletin güvenliği ile ilgili istihbarat hizmetleri çerçevesinde başka şekilde görevlendirilemez.

Mitçi ne yapar?

MİT Ne İş Yapar? … MİT ülkeye yönelik yürütülen tüm istihbarat faaliyetlerine de karşı koymaktadır. Milli İstihbarat Teşkilatı'na bu görevler dışında herhangi bir görev verilemez. MİT'in en önemli görevi ülkedeki iç ve dış istihbaratı sağlamaktır.

MİT Ajanı olmak için neler yapılmalı?

İstihbarat uzmanı branşına başvurabilmek için aşağıdaki temel şartların sağlanması gerekmektedir:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. 35 yaşını doldurmamış olmak.
  3. Üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)