Kısırlık nasıl yapılır

Kısırlık bulgur nasıl olur?

Pilavlık ve köftelik bulgur olarak ikiye ayrılıyor. Pilavlık bulgur daha kalın ve daha çok şişen bir bulgur. İnce bulgur ise mercimek köftesi, fellah köfte gibi tariflerinde kullanılır. Kısır yapımında da ince bulgurdan yapılıyor.

Kısır içine ne konur?

İstanbul Kısırı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 su bardağı ince köftelik bulgur.
  • 2 büyük kuru soğan.
  • 10-12 adet taze soğan.
  • Yarım demet maydanoz.
  • 2 domates (iç çekirdekleri çıkartılacak, kabukları soyulacak)
  • 4 tane sivri biber (tohumları çıkarılacak)
  • 1-2 tane Limon (sululuğuna göre daha fazla ya da az olabilir)
  • Sıvı yağ

1 bardak kısırlık bulgura kaç bardak su?

Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde. O zaman kıvamı nefis oluyor ayrıca hava almayacak şekilde streç film ile kapattığınızda 20 dakika içinde kendi buharıylada istediğimiz kıvama geliyor. İsterseniz kısıra biraz marul ve acı kırmızı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.

Kısır içi nasıl yapılır?

Kısır Tarifi Nasıl Yapılır? 6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alınır. Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır. Dilerseniz salçaları aynı anda ekleyip yedirebilirsiniz.

Kısırlık bulgur ve köftelik bulgur aynı mı?

İnce bulgur köftelerin ve kısırların olmazsa olmazı bir malzemedir. Pilavlık bulgura kıyasla daha ince öğütülerek elde edilir ve çiğnemesi, hazmı kolay, lezzeti bir harika olur. Paketli satılan halinde ise adı kısırlık ya da köftelik bulgur olarak geçer.

Evde kısırlık bulgur nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Bulguru orta boy bir tencereye alın, üstüne suyu ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak haşlayın. …
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun, üzerine salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. …
  3. Soğanlı karışımı bulgurların içine ilave ederek karıştırın.

Kısıra limon tuzu konur mu?

Geniş bir kaba bulgur alınır. üstünü geçmeyecek şekilde kaynar su ile ıslatılır. Limon tuzu da atılıp ağzı kapatılır. (ben çok yumuşattığı için limon sıkmıyorum bunun yerine bu şekilde limon tuzu kullanıyorum. ) 20 dakika kadar şişmesi beklenir.