Kakao ile sos yapımı

Kakao ile nasıl sos yapılır?

Çikolata Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alın.
  2. İyice çırptıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Su ile kakaolu sos nasıl yapılır?

Suyla Yapılan Çikolata Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bütün malzemeleri tencerenize alın.
  2. Kaynayana kadar karıştırın. …
  3. Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin.
  4. Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın.

Evde çikolata sosu nasıl yapılır oktay usta?

Önce süt, su, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın. Şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Daha sonra tencereye alın ve pişirmeye başlayın. Sürekli karıştırarak pişirin.

Kakao ile çikolata nasıl yapılır?

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kasenin içerisine yumuşayan tereyağını ve kakao tozunu koyarak karıştırın.
  2. Kakao tozu ve tereyağı macun kıvamına gelene kadar karıştırma işlemine devam edin.
  3. Karışımı ısıya dayanıklı bir kasenin içerisine koyun. …
  4. Tencerenin içerisine 1 bardak su koyun.

Kakao içeceği nasıl yapılır?

Sütü tencereye alıp üzerine kakao, şeker ve kakule ekleyin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kakuleyi süzüp, bardaklara aktarın….5. Kakule ile kakaonun farklı lezzet aroması!

  1. 2 su bardağı süt.
  2. 2 tatlı kaşığı kakao.
  3. 1 yemek kaşığı toz şeker.
  4. 2 adet kakule.

15-Feb-2017

Hazır çikolatadan sos nasıl yapılır?

Çikolata Sosu Tarifi ( Hazır Paket ) Nasıl Yapılır?

  1. Süt hariç tüm malzemeler tencere konup karıştırılır ve sütü eklenip ocağa alınır ve koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. 5 dakika içinde hazır oluyor ve soğumaya bırakılıyor.
  3. Eğer soğuyunca koyulmuş ise azar azar süt ekleyebilir.

Hazır paket çikolata sosu nasıl yapılır?

Hazırlanışı:

  1. 500 ml (2,5 su bardağı) soğuk sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin.
  2. El çırpıcısı ile devamlı karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca, ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın.
  3. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun sonra servis için kullanın.