Hoşaf tarifi üzüm

Kuru üzüm hoşafı nasıl yapılır?

Kuru üzümlerimizi bir kap içine alıp üzerini geçecek kadar su koyalım. 10 dakika kadar suda bekletelim. Süzdüğünüz üzümleri bir tencere içerisine alıp suyu ilave edelim. Kaynamayana başladıktan sonra şekerini ilave edip kısık ateşte bir süre pişirelim. 5-10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Üzüm hoşafı kaç dakika kaynar?

Üzüm ve kayısı tencereye alınır. Üzerine su eklenir. Su kaynayınca şeker eklenip kuru meyveler yumuşayana kadar (yaklaşık 15 dakika. ) kaynatılır.

Sarı üzüm kompostosu nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Üzümleri ayıklayıp 1-2 su yıkayın. Orta boy bir tencereye su, şeker,tarçın ve meyveleri birlikte koyup şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  2. Kompostonuzu 15 dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuk servis yapın.

Üzüm hoşafı nedir?

Üzümün şeker ve su ile birlikte kaynatılmasıyla yapılan hoşaf, üzüm kompostosu.

Kayısı ve üzüm hoşafı nasıl yapılır?

Su ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Şeker eriyip su kaynadıktan sonra kuru kayısı ve üzümleri tencereye ekleyip 10-15 dakika kayısılar yumuşayıp üzümler şişinceye kadar kısık ateşte kaynatın. Hoşafı ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Elma hoşafı tarifi nasıl yapılır?

Elma Kompostosu Yapılışı: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küp küp doğrayarak bir tencereye koyun. Elmaların üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Elmalar yumuşayana kadar, suyla birlikte kaynatın. Elmalar piştikten sonra şekerini ekleyin.

Kayısı hoşafı kaç dakika kaynar?

Tel bir çırpıcı yardımıyla şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına kuru kayısıları katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Çubuk tarçın ve karanfilleri alın.