El karşıt anlamı

Karşıt anlamlı ne demek?

Zıt anlamlı kelimeler anlamca birbirinin tam tersi anlamı ifade eden kelimelere denilmektedir. Zıt anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimeler de denilebilmektedir. Anlam bakımında zıt olan kelimeler bilinmediği takdirde bir cümle içerisinde aynı anda kullanılabilir.

Karşıtın eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Karşıt kelimesinin eş anlamlıları 'zıt', 'aykırı', 'aykırı' ve 'aksi' gibi sözcüklerdir. Bu sözcükler cümle içerisinde karşıt kelimesinin anlamı ile aynı şekilde kullanılabilir. Hem yazılı hem de sözlü olarak cümle içerisinde rahatlıkla geçebilir.

Karşıt zıt anlamı nedir?

Karşıt kelimesinin son zıt anlamlı kelimesi aksidir. Aksi kelimesi de karşıt kelimesinin zıt anlamlısı olarak günlük hayat içerisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Sonuç olarak karşıt kelimesinin zıt anlamlı kelimeleri olarak zıt, aykırı ve aksi kelimeleri kullanılabilir.

Elin eş anlamlısı nedir el?

Farsça yaban sözcüğünden alıntılanan bu kelime tarihte yazılı olarak ilk defa Pavet de Courteille'in 1500 yılından önce yazmış olduğu Dictionnaire Turc Oriental eserinde görülmüştür. Üçüncü hali için elin eş anlamlısı ilk anlamında il kelimesidir.

Karşıt anlamlı sözcükler nedir örnek?

“Siyah” ve “beyaz” sözcükleri birbirinin zıt anlamlısıdır; çünkü ifade ettikleri anlam birbirinin tam tersidir. … Bu anlamın tam tersini karşılayan sözcük “tembel” sözcüğüdür. İşte “çalışkan” ve “tembel” sözcükleri zıt anlamlıdır diyebiliriz. Her sözcüğün zıt anlamlısı yoktur.

8 sınıf karşıt anlam nedir?

Birbirinin karşıtı olan kelimelerin yazılı ve anlamları farklıdır. Günlük konuşma dilinde sıklıkla kullanılır. … Zıt anlamlı kelimeler yazılışları, okunuşları ve anlamları birbirinin zıttı olan kelimelerdir. Türkçe'de her eş anlamlı kelimenin karşılığa olmadığı gibi zıt anlamlı kelimelerin de yoktur.

Tamir kelimesinin eş anlamı nedir?

Tamir Eş Anlamlısı Tamir kelimesinin bir adet eş anlamlısı bulunmaktadır. Eş anlamlısı onarım kelimesidir. Böylece tamir ile onarım kelimesi aynı manaya geldikleri için cümle içerisinde tamir kelimesi yerine kullanılabilir.