Dgs ile açık öğretime geçiş

DGS ile açık öğretime geçilir mi?

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, 2021-2022 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2021 Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorundadırlar.

DGS den açık öğretim nasıl yapılır?

Adaylar başvurularını aoskayit.anadolu.edu.tr​ web sitesi üzerinden yapabilecek. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar kaydının bulunduğu kurumlara başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır.

Açıköğretim DGS kayıtları ne zaman?

AÇIKÖĞRETİM DUYURULARI Bu duyuru; 2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleştirilen adayların, Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemlerini kapsamaktadır. Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri: 22 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 09:00'da başlayıp, 28 Eylül 2021 Salı günü saat 17:00'de sona erecektir.

DGS Açık Öğretim kaç puan?

DGS AÖF (Açıköğretim Fakültesi) Bölümü 2021 2022 Taban Puanları ve Kontenjanları;

ÜNİVERSİTE ADIFAKÜLTE/ YO.TABAN PUAN
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) (Devlet Üniversitesi)Açıköğretim Fakültesi252,25552
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi234,49708

DGS sınavı kazandıktan sonra kaç yıl okunuyor?

Ön lisans öğrencilerini daha çok ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile okumuş olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınav sistemidir.

DGS ile AÖF kaçıncı sınıftan başlatıyor?

Kaçıncı sınıftan başlayacağım? DGS sonuçları ile Fakültemiz programlarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz üçüncü sınıftan öğrenimlerine devam ederler.

DGS tercih yapmadan açıköğretime kayıt yapılır mı?

Ön lisans mezunu olanlar DGS'ye girmeden AÖF (Açık öğretim)'nin lisans bölümlerine sınavsız olarak doğrudan veya intibak programıyla kayıt yaptırabilirler idi,2016 yılında artık bu da değişti AÖF için artık DGS ye girme şartı getirildi. DGS ile geçiş her üniversitenin %10 kontenjan açması zorunludur.