Cinsel ilişki sonrası adet gecikmesi olur mu

Ilişkiye girdikten sonra adet düzeni bozulur mu?

İlk cinsel ilişkinin ardından regl döneminin uzaması normaldir. Farklı çeşitlerde kızlık zarları vardır. Bu kızlık zarlarının yapısına göre; âdet dönemi ağrılı, acılı, uzun, yoğun, kısa geçebilmektedir. Bu nedenle genç kızların âdet kanamaları bekaretin bozulmasından sonra değişiklik gösterebilir.

Kızlık bozulduktan sonra adet gecikmesi olur mu?

Kızlık zarı bozulduktan sonra adet günü değişir mi? Birçok kadın hastam bu şikâyet ile gelmektedir. Kızlık zarının bozulması ile adet gününün düzeninin bir ilgisi yoktur. Yani adet gününüzün değişmesi ya da adet gününün o ay gecikmesi ile doğrudan bir ilgisi bulunmamaktadır.

Ilişkiden sonra adet olmak nedir?

İmplantasyon, üstüne görme ya da diğer ve en çok bilinen adıyla yerleşme kanaması hamilelik belirtisi verme riski taşıyan bir belirtidir. Kimi kadında görülürken kimisinde görülmez. Çoğu zaman adet kanamaları ile karıştırılabilir. Cinsel ilişki sonucunda embriyo rahime ulaşır ve oraya yerleşir.

Kizlik Zari Yirtildiktan sonra adet olunur mu?

Kızlık zarının vücudun hormonal düzeni üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur. Normal şartlarda kızlık zarı bozulduktan sonra organik sebeplere bağlı olarak adet günleri değişmez.

Adet gecikmesinde ne gibi belirtiler olur?

Ancak adet gecikmesi ile birlikte aşağıdaki belirtilerin görülmesi de normaldir:

  • Memelerde şişkinlik ve ağrı hissi.
  • Karın ve kasık ağrısı, kramplar.
  • Yoğun beyaz akıntı veya vajinal kuruluk.
  • Huzursuzluk, gerginlik, kaygı gibi adet öncesi sendromu (PMS) belirtileri.
  • Mide bulantısı, kusma.
  • Baş ağrısı

10-Mar-2020

Adet gecikmesi en fazla kaç gündür?

Kişinin gebe kalması durumunda âdet kanaması kesilir. Anacak gebelik dışında âdet kanamasının 7 gün ve daha uzun süreyle kesilmesi durumu, âdet gecikmesi olarak tanımlanır. Yani kişinin âdet kanamasının 5 gün gecikmesi normal bir durum olarak kabul edilirken, 10 gün gecikmesi bir problemin habercisi olabilir.

Hamilelik dışında adet gecikmesi neden olur?

Eğer gecikmenin nedeni hamilelik değilse, arkada yatan sebepler mutlaka araştırılmalıdır. Stres, kullanılan ilaçlar, hormonal hastalıklar, rahim ve yumurtalıkları ilgilendiren hastalıklar (myom, kist gibi…) adet gecikmesine neden olabilir. Öte yandan aşırı egzersiz de önemli bir nedendir.