Boyun fıtığı belirtileri

Boyun fıtığı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kişilerde en sık olarak tespit edilen belirtilerin başında boyun ağrısı ve tek taraflı kola doğru yayılan uyuşma, hissizlik ve karıncalanma gibi şikayetler yer alır.

Boyun fıtığı ağrısı nerelere vurur?

Boyun fıtığı hastalarında sıklıkla görülen radiküler ağrı, boyun bölgesinde sıkışan bir sinir nedeniyle omuzlara, kollara, ellere veya parmaklara vurabilen ağrı ile karakterizedir. Bu tarz ağrılar sinir köküne yapılan basının derecesine göre baş bölgesine, boyun bölgesine, omuz ve kollara rahatlıkla yayılabilir.

Boyun fıtığı sinire baskı yaparsa ne olur?

Hastada şiddetli bir boyun ağrısıyla birlikte kola yayılan ağrı, uyuşma mevcuttur. Zamanla yırtılan kıkırdak sinirlere baskı yaparsa kolda kuvvetsizlik, eğer omuriliğin kendisinede bası yaparsa tüm vücutta hareket kusurları ortaya çıkabilir.

Boyun fıtığına evde ne iyi gelir?

Buz veya ısı terapisi. Bir seferde 15 veya 20 dakika boyunca buz uygulamak iltihabı azaltmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bazı insanlar bir seferde 15 veya 20 dakika ısı uygulayarak rahatlama sağlayabilirler.

Boyun fıtığı röntgende çıkar mı?

Doktorunuz kesin teşhis için röntgen filmi, MR ve Bilgisayarlı Tomografi (CT) yöntemini kullanabilir. Röntgen filmleri omurga yıpranıp bozuldukça ortaya çıkan kemik çıkıntıları ve disk aralıklarındaki daralmayı gösterebilir ancak diskin fıtıklaşmasını ya da omurilikten çıkan sinirleri gösteremez.

Boyun fıtığının başlangıcı nasıl olur?

En sık karşılaşılan boyun fıtığı belirtileri ise şöyledir; Tek taraflı, kola doğru yayılan bir ağrı, Parmak uçlarına kadar yayılır ve uyuşma ile beraber seyreden ağrı. Ağrı ile birlikte yayıldığı kolda kuvvet kaybı.

Boyun Fıtık ilerlerse ne olur?

İlerlemiş boyun fıtığı bazen bacaklara giden sinir elemanlarını da sıkıştırarak yürüme bozukluğu yapabilir. Bazen boyun ve kol ağrısı o kadar şiddetlidir ki hastayı uyutmaz. Boyun fıtığı zamanında tedavi edilmezse klinik tablo her iki kol ve her iki bacakta felç oluşumuna kadar gidebilir.