Babam şeker hastası

Tip 1 mi tip 2 mi nasıl anlaşılır?

Tip 1 diyabet, genelde 30 yaş altı ve tamamen insülin eksikliği ile karakterizedir. Tip 1 diyabet, diğerine göre daha nadir olarak görülür. Tip 2 diyabet ise toplumun çoğunda daha sık görülmekte olup, genellikle 30 yaşından sonra ve genetik temelli olarak ortaya çıkar.

Şeker hastalığı babadan geçer mi?

Yani şeker hastalığı babadan oğula geçer mi, diye sorarsanız bunun net bir cevabı yoktur. Aile bireylerinde şeker hastası bulunması sebebi ile sizlerin de şeker hastası olacağınız anlamına gelmemektedir. Çevresel ve yaşamsal tarzlar şeker hastalığını doğrudan etkileyen faktörlerdir.

Şeker hastaları ne kadar yaşar?

Yapılan son araştırmalar TİP-1 diyabetin yaşam süresini normale göre 20 yıl; TİP-2 diyabetin ise 10 yıl daha kısalttığını; ayrıca diyabet hastası olan erkeklerin yaşam süresinin ortalama 8-12 yıl; kadınların ise 14-18 yıl kısaldığını göstermiştir.

Şekerin göze vurması nasıl anlaşılır?

Şeker hastalığı gözü üç şekilde etkiler. En sık olanı sarı noktadaki damarların duvar yapısının bozulması ile oluşan sızıntılar ve sarı nokta ödemidir. Su toplanmasına bağlı olarak görme azalır. Tedavisi genellikle diğer sarı nokta hastalıklarında da kullanılan göziçi enjeksiyonlardır.

Tip 1 diyabet tanısı nasıl konur?

Kan açlık kan glikozunun iki kez 126 mg/dl veya üzerinde bulunması veya rastgele (aç veya tok) kan şekerinin iki kez 199 mg/dl üzerinde bulunması kesin tanı koydurucudur. Ayrıca kanda adacık antikoru, insülin antikoru gibi otoimmuniteyi gösteren otoantikorların varlığı Tip 1 diyabet tanısı için çok önemlidir.

Tip 1 diyabet Tip 2 ye dönüşür mü?

Tip 1 diyabetli bir kişiye tanı yetişkinlikte konulursa, yanlışlıkla tip 2 diyabet teşhisini alması mümkündür. Kişinin aşırı kilolu olması veya hareketsiz bir yaşam tarzı gibi tip 2 diyabet için başka risk faktörleri varsa bu durumun ortaya çıkması daha olasıdır.

Şeker hastalığı genetik olarak kimden geçer?

'ŞEKER HASTALIĞI GENETİK DEĞİL, AİLESELDİR' Bunu artık herkesin bilmesi gerekir. Şeker hastalığı, aşırı düzeyde şeker tüketiminin sonucudur. Aileseldir ama ailesel olması, genetik olduğunu göstermiyor. Aynı ailede görülmesi, aynı aile içinde ne görüyorsak onu yapmamızın sonucudur.