6356 sayılı kanun

6356 sayılı kanun nedir?

6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu;savaş,seferberlik gibi durumlarda grev ve lokavtın geçici sürede olsa yasaklanamayacağı,sendika temsilci ve yöneticilerinin güvencelerinin daha açık hükümler ile koruma altına alınması,e-devlet yolu ile sendika üyeliği ve istifasının mümkün hale getirilmesi.işe iade …

Sendika ve toplu iş sözleşmesine ilişkin kanuni kurallar hangi kanunda düzenlenmiştir?

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu olarak yasalaşa- rak yürürlüğe girmiştir. 6356 sayılı Kanunu, 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu'nun yerini almıştır.

6356 Sayılı Sendikalar ve toplu iş sözleşmesi Kanunu’na göre ülkemizde kaç iş kolu vardır?

İşkolları, 6356 sayılı 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunun 4'üncü maddesine göre Kanuna ekli (1) sayılı cetvelde gösterilmiştir ve listeye göre 20 adet işkolu bulunmaktadır.

Toplu iş sözleşmelerinin şekli ve süresine ilişkin ifadeler nelerdir?

MADDE 35 – (1) Toplu iş sözleşmesi yazılı olarak yapılır. (2) Toplu iş sözleşmesi en az bir ve en çok üç yıl süreli olarak yapılabilir. Toplu iş sözleşmesinin süresi, sözleşmenin imzalanmasından sonra taraflarca uzatılamaz, kısaltılamaz ve sözleşme süresinden önce sona erdirilemez.

Sendika bize ne kazandırır?

İşçi Sendikaları üyelerinin çalışma koşullarını iyileştirmek, ücretlerini artırmak, onlara çeşitli Ekonomik, Sosyal, Kültürel haklar sağlamakla görevlidir. … İşyeri dışında da ihtiyaç duyduğu her alanda üyelerinin yanında olmak Sendikanın görevlerindendir.

2822 sayılı kanun nedir?

MADDE 1. — 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununun 11 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. … Toplu iş sözleşmesi birden fazla bölge müdürlüğünün yetki alanına giren işyerlerini kapsadığı hallerde itiraz Ankara'daki işmahkemesine yapılır.

Tis hakları nelerdir?

Taşeron İşçi Toplu İş Sözleşmelerinde Hangi Haklar Veriliyor? Toplu iş sözleşmesi ücret zammı, sosyal yardımlar, ücretli ve ücretsiz izin hakları ile diğer sendikal hakları veriyor. Sendikalı taşeron işçiler bu hakların tamamında faydalanabiliyorlar.